dinsdag

Pleegkinderen en tienerproblematiekVoor de vakantie heb ik ontdekt, dat AA een eigen web-log had aangemaakt (dat soort dingen krijgt ze dus wel mee) en hierop stonden eerst allerlei leuke tienerdingen. Na een verontrust telefoontje van de moeder van haar vriendin ontdekte ik, dat ze een pornoverhaal had geschreven, waarin die vriendin met naam en toenaam de hoofdrol speelde en allerlei sexuele handelingen verrichtte met jongens van school in de pauze in het toilet. (zeer veel details)
Dat moest dus zo snel mogelijk van internet af. Dat is me uiteindelijk gelukt door de beheerders van deze site te mailen. Eerst wilde men dit niet doen, dat moest het meisje zelf doen. Dat het kind nauwelijks 13 was interesseerde hen niet. Ik mailde hen dat ik de zedenpolitie zou bellen en ze nader zouden horen. Dat hielp. Binnen een half uur was het verdwenen.
AA erkende, dat zij dit had bedacht en gemaakt. Toen dit eindelijk van internet verwijderd was ontdekte ik, dat ze zich had aangemeld bij een groot aantal datingsites. De meeste sites waren gericht op sex-datings en dus stroomde haar mailbox vol met allerlei ongedierte, die ik vervolgens terugmailde om weg te blijven van mijn dochter, anders zou ik hen aanmelden bij de Jeugd- en Zedenpolitie. Nooit meer iets van vernomen!
Het leek me goed voor de rust van alle partijen haar voorlopig een internetloos leven aan te bieden. Ze reageerde zichtbaar opgelucht  en begon weer met speelgoed te spelen. Inmiddels zit ze af en toe weer achter de computer om een spelletje te spelen, maar ze gaat nog niet op internet en mailt ook niet meer. Dit heeft een maand of 4 geduurd. Toen wilde ze wel weer eens achter de computer.

Moeilijk voor een kind over wiens grenzen gegaan is en die dus in elk nieuwe levensfase moet ontdekken of er gevaar is en waar het vandaan komt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten