dinsdag

Een kind om voor te zorgen


Op 7 april ontdekte ik deze site. Een grote instelling die alles te maken heeft met hulpverlening aan kinderen. Een van de afdelingen was tijdelijk en crisisopvang van 0 tot 3 jaar.
Vlak nadat ik een mailtje had gestuurd met wat informatie en vragen werd er gebeld. Men had belangstelling in ons. Juist voor deze leeftijd hebben ze het liefst wat oudere en ervaren pleegouders. Er is veel vraag naar pleegouders voor deze leeftijd, veel mishandelde en verwaarloosde kinderen. Ook veel baby´s die verslaafd geboren worden.
Inmiddels zijn we 4 gesprekken en een huisbezoek verder en zijn we zo goed als aangenomen. Voor woensdag staat nog een gezondheidsonderzoek gepland bij een huisarts in Rees.

Dat de nood onder kinderen groot is merkte ik gisteren, ik werd gebeld of we deze week al een jochie van 3 jaar wilden opnemen. Ja, ja, de gezondheidsverklaring is nog niet binnen, maar misschien kun je de arts woensdag vragen of hij ons wil bellen na het onderzoek of alles in orde is. Het gaat tenslotte om een formaliteit. Dat gaan we dus doen en als de toestemming binnen is gaan we hem vrijdag ophalen.

Leuk, weer een nieuwe uitdaging en weer een poosje kunnen zorgen voor een kind wat zo weinig zorg en aandacht heeft gehad.

2 opmerkingen:

  1. Lijkt me ook erg mooi werk, maar ik twijfel steeds omdat ik bang ben dat ik me teveel aan een kind ga hechten. Heb jij daar geen last van?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als ik weet dat er verder goed voor het kind gezorgd wordt, dan kan ik het wel loslaten. Hechten en loslaten ligt dicht bij elkaar.

    BeantwoordenVerwijderen