dinsdag

De grote schoonmaak


Wat had ik er vroeger als kind een hekel aan als mijn moeder in het voorjaar alles ging schoonmaken. Dat was echt nodig, zei ze dan, want ik ben er de hele winter niet geweest. Omdat alleen de woonkamer en keuken verwarmd werden in die tijd, was het natuurlijk te koud om eens lekker een slaapkamer te gaan schoonmaken.
Inmiddels hebben we ook een winter achter de rug waarin de meeste slaapkamers niet werden verwarmd. En inderdaad, ik was er zo kort mogelijk. Eh... ja, er dwarrelen grote vlokken stof en ook ziet het er best rommelig uit.
Vandaag is het voor het eerst weer mooi weer. Eigenlijk te mooi om te gaan schoonmaken. Toch heb ik 2 slaapkamers opgeruimd en schoongemaakt. Niet vanwege mijn zelfdiscipline, maar ik krijg bezoek.

Hannah belde gisteren of vrienden van haar en Martin donderdag op vrijdag bij ons mochten logeren. De volgende dag is de grote dag: Hannah en Martin gaan trouwen. Dit zijn vrienden die in Berlijn wonen en donderdag alvast gaan rijden. Ze hebben 2 kleine kinderen en dan is 6 - 8 uur rijden een heel eind. Ik vind het altijd leuk om gasten te hebben en om het hen naar de zin te maken.


Dus opgeruimd, schoon gemaakt, bedden goed gelegd. Het ziet er weer leuk uit.
Het bezoek mag komen!
Vraag me niet waar ik de rommel gelaten heb...

2 opmerkingen:

  1. Soms moet je echt even je schouders eronder zetten. Al doen we het dan niet zoals onze moeders ...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, zo is het, nauwelijks anderhalf uur werk en het resultaat is groot....

    BeantwoordenVerwijderen